Fönsterrenovering för BRF och fastighetsägare i Stockholm

City Fönsterrenovering AB

Fönsterrenovering – smidig lösning för er bostadsrättsförening

Renovera fönstren på en fastighet ska göras regelbundet för att de ska hålla sig fina och hela. Hos oss kan ni få hjälp av erfarna målare och hantverkare att måla och renovera fönstren i er fastighet. Vi utför fönsterrenoveringar i Stockholm och Uppsala med omnejd.

 

Vår firma har funnits sedan 2006. Vi har varit inblandade i oräkneliga fönsterrenoveringar och har lärt oss mycket på vägen. Nöjda kunder är det absolut viktigaste för att bygga och utveckla en stabil verksamhet. Vi gör alltid vårt bästa för att renoveringen ska vara till belåtenhet och vet att kommunikation, tillgänglighet och kvalitet i alla led är avgörande.

 

Kontakta oss för att boka en gratis besiktning, rådgivning och offert på fönsterrenovering i Stockholm eller Uppsala! 

Renovera fönstren och ta tillvara husets resurser

Gamla fönster som är tillverkade av kärnvirke har ofta mycket bra isolerande egenskaper. Att byta ut äldre träfönster behöver inte nödvändigtvis vara det mest kostnadseffektiva alternativet om man vill minska sin energiförbrukning.

 

Istället kan en grundlig och professionell renovering där träet behandlas på ett varsamt sätt bidra till både en längre livslängd för fönstren och en fortsatt god isolering. Nyproduktion är alltid en belastning på miljön, att ta tillvara på det som finns bidrar till en bättre miljö.

fönsterrenovering BRF
renovera fönster brf

Fönsterrenovering – nödvändigt underhåll

Fönster som är väl underhållna håller ute fukt, väta och kyla på ett effektivt sätt. Träfönster ska målas om och renoveras med cirka sju till tio års mellanrum. Fönster som är gamla eller slitna kan dock behöva målas och ses över med tätare intervaller. Det är nödvändigt att måla träfönster för att de ska hålla sig hela.

 

Om man tar hand om fönstren regelbundet utsätts träet för mindre slitage vilket i slutändan leder till att fönstren håller längre. Förutom att måla dem och byta ut delar som är spruckna eller ruttna ska man även tvätta dem och se till att låsmekanismer och andra metalldelar fungerar och är insmorda med smörjmedel.

Uppgradera era fönster

Vid renovering av fönster har man ett ypperligt tillfälle att även uppgradera dem. Det finns flertalet förbättringar man kan göra utan att behöva byta ut fönstren helt.


Isolerglas

Om ni vill förbättra energieffektiviteten i fastigheter är isolerglas ett bra alternativ.. Isolerglas består av flera lager glas. Glasen är separerade av en tätning och fyllda med en gas. Gasen har en isolerande effekt. Isolerglaskassetter kan även hjälpa till att minska bullernivån inomhus och fungera som ett skydd mot UV-strålning.


Skyddsglas

Skyddsglas är en typ av glas som är framtaget för att skydda fastigheter mot intrång och skador. Att installera skyddsglas är ett bra sätt att öka säkerheten för de som vistas i fastigheten och för att skydda byggnaden mot skador. Skyddsglas bidra även till att öka livslängden för dina fönster.


Solskyddsglas

UV-strålning är skadligt för människor och förstör även möbler och inredning. Solskyddsglas är speciellt utvecklat för att skona inomhusmiljön i en fastighet mot skadliga UV-strålar och solens värme. Glaset eller beläggningen hjälper till att hålla byggnaden sval på sommaren och skyddar möbler och interiör från att blekas.


Bullerdämpande glas

Om er fastighet ligger nära en väg, mitt i stan eller vid en flygplats kan bullerdämpande glas vara en bra investering. Bullerdämpande glas minskar effektivt störande ljud från att tränga in i byggnaden.

Rör det sig om ett hus med kontorslokaler eller bostäder så kommer bullerdämpande glas definitivt höja trivseln och öka välbefinnandet för de som arbetar eller bor i fastigheten då de bidrar till en lugnare inomhusmiljö.

Fönsterrenovering Fastighet Stockholm

Att måla om fönstren på huset ger hela fastigheten ett ordentligt lyft. Det bidrar till att fastigheten ser välskött ut. Om ni funderar på att sälja är renovering och målning av fönstren ett relativt kostnadseffektivt sätt att öka byggnadens värde.

 

Är det så att ni överväger att hyra ut era lokaler kan en renovering ge möjlighet att ta ut en högre hyra då standarden höjs och lokalerna blir mer attraktiva.

 

Väljer man att dröja mellan målningstillfällena riskerar man skador på fönstren vilket kan vara dyrt att åtgärda. I värsta fall kan det innebär att man måste byta ut fönstren helt.

 

Hör av dig till oss så kommer vi vi till er och genomför en gratis besiktning av era fönster!

Skickliga och erfarna målare

De målare och hantverkare som arbetar hos oss är mycket rutinerade och kunniga på sitt område. Oavsett vilka utmaningar som era fönster bjuder på hittar de nästan alltid ett sätt att renovera och iordningställa dem så att de fortsätter att hålla kyla, fukt och väta ute. Vi är måna om våra medarbetare och använder oss av ID06 för att trygga deras arbetsmiljö.

 

Kontakta oss om ni vill boka in en gratis besiktning eller om ni vill veta mer om hur vi arbetar!